Gürsel Baran, Ankara'nın başkent oluşunu kutladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümünü, bir mesaj yayımlayarak kutladı.

Gürsel Baran, Ankara'nın başkent oluşunu kutladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümünü, bir mesaj yayımlayarak kutladı.

YENİ TÜRK DEVLETİNİN TEMELLERİ BURADA ATILDI

Gürsel Baran, 27 Aralık 1919'da Atatürk ve Temsil Heyeti'nin Ankara'ya gelmesiyle, bozkır şehri Ankara'nın Milli Mücadele'nin karargâhı olduğunu hatırlatarak, “Binlerce yıllık tarihinde birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Ankara bu kez, bağımsızlık için mücadele eden bir millete kucak açtı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri burada atıldı. Kurtuluş Savaşı burada yönetildi. Ulusun kalbinin attığı şehir olan Ankara, 96 yıl önce kabul edilen kanunla Türkiye Devleti'nin başkenti oldu. 1923 yılında 21 bin kişilik nüfusuyla devletin yönetim merkezi olan Ankara, neredeyse bir asırlık süreçte 5,5 milyon nüfusuyla, ticaretten, sanayiye, tarımdan, bilişime kadar tüm sektörlerde önemli gelişme kaydederek dünyanın hızlı gelişen metropol ekonomileri arasına girme başarısını sergiledi” diye konuştu.

ANKARA, BAŞKENT OLMAYI LAYIKIYLA TAŞIYOR

Baran, Ankara'nın 15 Temmuz dâhil olmak üzere milletin istiklal ve istikbalini ilgilendiren her dönemde önemli sınavlar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıdığını vurguladı. Baran, “Ankara bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşmasına öncülük edecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.