Hakan Fidan'dan AB mesajı: ''Güç katacağız''

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye'nin AB üyelik süreci ve vize serbestliği konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Hakan Fidan'dan AB mesajı: ''Güç katacağız''
Yayınlanma:

Bakan Fidan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusunda prensipte mutabık olduklarını belirterek, bu sürecin daha pratik ve somut bir şekilde ilerletilmesi gerektiğini vurguladı. Fidan, "Parçası olacağımız her ittifaka güç katacak bir aktörüz" dedi.

VİZE SERBESTLİĞİ

Vize serbestliği konusunun uzun yıllardır gündemde olduğunu ifade eden Fidan, Türkiye'nin bu konuda gereken adımları attığını ve AB ile müzakereleri tamamlamaya hazır olduğunu belirtti. Fidan, "Gerek göç, gerek güvenlik, gerekse COVID-19 sonrası dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu konu önemli. İş adamlarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere vize serbestliği konusunda AB ile yakından görüşüyoruz" dedi.

KOMİSER VARHELYİ'NİN AÇIKLAMALARI

Komiser Varhelyi, Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkilerin ilerlemesi gerektiğini ve bu bağlamda iş insanları ile öğrencilerin daha kolay seyahat edebilmelerinin önemini vurguladı. Varhelyi, AB-Türkiye arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 200 milyar euroya ulaştığını belirterek, "Türkiye, AB'nin 5. en büyük ticaret ortağı. Bu ilişkileri daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Türkiye'ye daha fazla yatırım yapılmasını teşvik eden AB-Türkiye Yatırım Platformu kuruldu ve bu yıl çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

ÜST DÜZEY DİYALOGLAR VE İŞBİRLİĞİ

Her iki tarafın birbirine daha fazla ihtiyaç duyduğunu kabul ettiğini söyleyen Varhelyi, üst düzey diyalogların yeniden başlayacağını ve bu sayede her şeyin daha hızlı ilerleyeceğini ifade etti. "Daha düzenli şekilde bir araya geleceğiz ve her şeyi daha hızlı ilerletebileceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.