Hakkari'de 'Sınırdan Sınırların Ötesine Projesi' yüzleri güldürdü

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki dikiş nakış kurslarında görevli usta öğreticiler, şehit ve gazi çocukları ile yetim çocukları için amigurumi tekniğiyle örgü bebekler üretiyor

Hakkari'de 'Sınırdan Sınırların Ötesine Projesi' yüzleri güldürdü
Yayınlanma:

Hakkari Çukurca'daki usta öğreticiler, Kaymakamlık tarafından yürütülen 'Sınırdan Sınırların Ötesine Projesi' kapsamındaki özel projeye odaklanarak çocukların yüzünü güldürmeye çalışıyor. Toplamda 23 kadın usta öğreticinin yer aldığı Halk Eğitimi Merkezi, bu anlamlı projede aktif bir rol üstleniyor.

AMİGURUMİ BEBEKLER ŞEHİT GAZİ ÇOCUKLARI VE YETİM ÇOCUKLARA DAĞITILACAK

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yürütülen projenin Kaymakam Mert Kumcu liderliğinde gerçekleştirildiğini belirten Halk Eğitimi Müdürü Cumhur Akdemir, üretilen amigurumi bebeklerin şehit, gazi çocukları ve yetim çocuklara dağıtılacağını söyledi. Usta öğreticilerin bu projede amigurumi tekniğiyle bebek ürettiğini ifade eden Akdemir, üretimin hızlandırılması için planlarının olduğunu belirtti.

Usta öğretici Nurdan Koruçi ise projenin kapsamında bebekleri ürettiklerini ve en kısa sürede sahiplerine ulaştırmayı planladıklarını dile getirerek, öğrendikleri teknikleri öğrencilere aktaracaklarını ve ilerleyen zamanlarda daha fazla ürün üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.