Halka arz furyası sürüyor: Yükselişler ne kadar daha devam edecek

Son iki yıldır istikrarlı bir şekilde yükselen Borsa İstanbul’da yatırımcılar halka yeni arz olan, borsaya yeni dahil olan şirketlere yoğun talep gösteriyor. Özellikle kısa dönemde çok fazla riske girmeden para kazanmak isteyen yatırımcıların tercih ettiği halka arzlar üst üste tavan giderek yatırımcıları memnun ediyor.

Halka arz furyası sürüyor: Yükselişler ne kadar daha devam edecek
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Borsa İstanbul’un yüzde 10 limiti sebebiyle her hisse borsanın açık olduğu hafta içi 10-18 saatleri arasında en fazla yüzde 10 artıyor. Halka arz hisseleri de yoğun katılımcılar ve hissenin iskontolu şekilde halka arz edilmesi sebebiyle üst üste yüzde 10 artışlarla yatırımcılarını sevindiriyor.

Geçtiğimiz hafta 1000 Yatırım BINHO koduyla, Ekos Elektrik EKOS koduyla ve AGRO TECH Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş ise AGROT koduyla halka arz olmuştu.

BINHO toplam 9 Milyon 500 Bin lotu 3 Milyon başvuran yatırımcıya dağıttı ve ilk gün başvuranlar 4 ikinci gün başvuranlar 3 lot alma hakkı elde etti. Lot başı 125 TL ödeyen yatırımcılar BINHO’yu portföyüne eklemişti.

arz.jpg

EKOS da 60 Milyon lotu 3 Milyon 288 Bin yatırımcıya dağıttı. Yatırımcılar 18 ve 19 lot aldı ve

AGROT ise 300 Milyon hisseyi 3 Milyon yatırımcıya 76 ve 77 lot olarak dağıttı ve yatırımcılar bu 76 lot hisseyi 396 TL’ye portföyüne ekledi. AGROT’un fiyatı 5.73 TL idi.

BINHO 10. GÜNDE TAVAN BOZDU

BINHO 9 gün tavan gittikten sonra dün itibariyle tavan bozdu ve yüzde 2,38 düşüşle 287,25 TL ile haftalık kapanmışını yaptı. 3 Lot alan ve henüz satmamış olanlar 486,75 TL karda 4 lot alanlar da 649.5 TL kar ile portföyünde tutmaya devam edebilir.

EKOS YOLA DEVAM EDİYOR

14. 04 TL ile borsaya giren EKOS 9. Günde de tavanı bozmadı ve Cuma günü haftalık kapanışını 30 TL’den yaptı. 9. Gün sonunda elinde tutanlar 18 lot için 311 TL, 19 Lot için 328 TL kar elde etti.

AGROT DÜN TABANDAN TAVANA GİTTİ

AGROT dün Borsa’ya girişinin 7. Günündeydi ve güne satışla başladı. Önce tavana kadar düşen AGROT ardından alımlar satımları karşılayınca günü tavanda tamamladı ve yedinci günde 5.73 TL’den 10.13 TL’ye yükseldi. 76 lot AGROT hissesi olanlar374 TL, 77 lot AGROT hissesi olanlar ise 7 gün sonunda 381 TL kar elde etmiş durumda.

Geçen hafta halka arz olan şirketlerin önümüzdeki günlerdeki durumları merak edilirken üst üste halka arzlar da devam ediyor.

BU HAFTA BORSAYA GİRECEK HİSSELERİN PERFORMANSI MERAKLA BEKLENİYOR

30 Kasım 1 Aralık günleri 3 yeni halka arz için talep toplama günleriydi. Çatalağzı Termik Santral, Şeker Yatırım ve Batı Ege GYO halka arz olan üç yeni şirketti. Özellikle CATES kodlu Çatalağzı Termik Santral ve BEGYO Kodlu Batı Ege GYO halka arzdan gelecek olan tüm sermayeyi borca ödeyecek olması sebebiyle yatırımcıları korkutan hisseler oldu.

CATES toplam 33 Milyon 50 Bin lotu tanesi 57.15 TL’den satışa çıkardı. Halka arzın toplam bütünlüğü 1 Milyar 900 Milyon TL olarak ölçüldü. Vatandaşa kaç lot düşeceği ise önümüzdeki günlere belli olacak.

BEGYO toplam 870 Milyon lotu tanesi 3 TL’den halka arz etti. Yatırımcının BEGYO’dan ne kadar lot alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

SKYMD koduyla Şeker Yatırım 60 Milyon lotu tanesi 7.7 TL’den halka arz etti ve halka arz sonucunda 19 ve 18 adet lot dağıttı.

Üç şirketin de finansal performansları yatırımcıyı tatmin etmezken halka arz olan hisselerin tavan tavan gittiğini görmeye devam edecek miyiz zaman gösterecek.

oraasa.jpg

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ HAFTADA DA YENİ HALKA ARZLAR BORSAYA GİRECEK

Serbest Piyasa Kurulu, dün akşam itibarıyla 3 yeni halka arza onay verdiğini açıkladı.

Bu şirketlerden ilki Mega Metal Sanayi ve Ticaret AŞ MEGMT koduyla 28.30 TL’den halka arz edecek. MEGMT şirketinin halka açıklık oranı yüzde 22.64 olacak. Toplam 62 Milyon 750 Bin lot satışa çıkacak.

Kuzeyboru ise KBORU koduyla 36.20 TL’den halka arz olacak. KBORU şirketinin halka açıklık oranı yüzde 24 olacak. Toplam 24 Milyon lot satışa çıkacak.

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da SURGY koduyla 49.18 TL’den halka arz olacak. SURGY şirketinin halka açıklık oranı yüzde 18.75 olarak belirlendi. Toplam 45 Milyon lot satışa çıkacak.

KBORU halka arzının yüzde 50 ile 60’ını yatırıma geri kalanı ise borca kullanacak. Diğer iki şirket ise halka arzdan gelecek parasını yatırım ve projelerinde kullanacak.

Bu üç şirketin halka arz için talep toplama tarihleri ve ne kadar lot paylaştırılacağı önümüzdeki günlerde belirlenecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.