Haluk Levent, Kenya'da Birleşmiş Milletler Konferansında İsrail'i ve Netanyahu'yu kınadı: "600 bin çocuk tehlikede"

Sanatçı ve Ahbap kurucusu Haluk Levent, Kenya'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı. Levent, İsrail'i kınarken Gazze'deki protestolara destek mesajı verdi.

Haluk Levent, Kenya'da Birleşmiş Milletler Konferansında İsrail'i ve Netanyahu'yu kınadı: "600 bin çocuk tehlikede"
Yayınlanma:

Nairobi'deki konferansın ilk gününde yaptığı konuşmada Levent, Türkiye'nin selamlarını ileterek Ahbap'ın kurucusu ve başkanı olarak bulunduğunu belirtti. Kendisinin bir rock sanatçısı olmanın ötesinde bir iyilik organizasyonunun temsilcisi olarak orada bulunduğunu vurgulayan Levent, Gazze'deki çocukların yaşadığı tehlikeye dikkat çekti. Ahbap olarak Gazze'ye insani yardım göndermeye çalıştıklarını ancak birçok engelle karşılaştıklarını ifade etti.

Moderatörün konuşmasını tamamlaması için uyarısına rağmen Levent, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslenerek on binlerce çocuğun ölümünü nasıl haklı görebileceğini sordu. İsrail hükümetini bu zulüm ve insani krizden dolayı kınadığını ve savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumuyla dayanışma içinde olduğunu belirtti. Haluk Levent ayrıca İsrail'in olası saldırısında 600 bin çocuğun hayatının tehlikede olduğunu aktardı.

Haluk Levent, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kenya'daki toplantıda aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşması istendiğini ancak son dakikada konuşma metnini değiştirerek İsrail'in Gazze ve Refah'taki soykırımını protesto etmeye karar verdiğini paylaştı.

Haluk Levent, CNN Türk canlı yayına katılarak da yaptığı konuşmayı tüm dünyaya Gazze'nin sesini duyurmak için yaptığını belirtti ve konuşma sonrasında kendini alkışlayan kişilerin yanına gelerek tebrik ettiğini aktardı. Levent konuşmasının moderatör tarafından kesildiğini ve daha söylemek istediği şeyler olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.