Hamas ve İsrail'den yeni mutabakat!

Katar ve İsrail arasında varılan anlaşma çerçevesinde, Gazze Şeridi'nde bulunan İsrailli esirlere ilaç teslimi karşılığında, bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım girişini içeren bir mutabakata ulaşıldı.

Hamas ve İsrail'den yeni mutabakat!
Yayınlanma:

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari'nin açıklamasına göre, anlaşma Katar ile Fransa'nın arabuluculuğunda sağlandı. İlaç ve yardımlar, bugün Katar Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki uçakla Mısır'ın El-Ariş kentine gönderilecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi de bu anlaşmayı doğrulayarak, İsrailli esirlere ilaç dağıtımının çarşamba gününden itibaren başlayacağını duyurdu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor. Katar ve Mısır'ın daha önceki arabuluculuğuyla ise 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir, 24 Kasım 2023'te başlayan insani ara sürecinde karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı. Katar, bu yeni anlaşma çerçevesinde bölgesel ve uluslararası ortaklarla işbirliğine devam ederek Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.