Hava sahasını kapatan Lübnan'daki Türk vatandaşları tahliye uçuşu bekliyor!

İran'ın İsrail'e yönelik İHA saldırısının ardından hava sahasını kapatan Lübnan'da uçuşlar iptal oldu, Beyrut'tan Ankara'ya ve İstanbul'a dönmek isteyen Türk vatandaşları ise tahliye uçuşu için yetkililerden açıklama bekliyor.

Hava sahasını kapatan Lübnan'daki Türk vatandaşları tahliye uçuşu bekliyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İran'ın İsrail'e yönelik İHA saldırısının ardından birçok ülke hava sahasını kapatma kararı aldı. Dün gece 23.00 civarında başlayan saldırılar, İsrail'in güneyinde bulunan bir askeri üste hafif hasara yol açtı. İsrail ordusu, 200'den fazla İHA ve füze kullanılan saldırının büyük çoğunluğunun durdurulduğunu açıkladı.

Hava sahasını kapatan ülkeler arasında yer alan Lübnan'daki tüm uçuşlar, yerel saatle 01.00'den sabah 07.00'ye kadar durduruldu.

untitled-1-002.jpg

"KİMSEYLE GÖRÜŞEMEDİK, MUHATAP BULAMADIK"

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan Ankara'ya dönmeyi bekleyen yolculardan Oytun Çekirdek, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "14 Nisan 04:00 AJet ile direkt uçuş gerçekleşecekti. Lübnan, 01.00'de hava sahasını kapattı. Bizler hava sahasının kapandığını 02.30 civarında öğrendik. Beyrut'ta olduğum için Twitter üzerinden yetkililerden yardım istedim. İstanbul ve Ankara uçuşları iptal oldu. Kimseyle görüşemedik, muhatap bulamadık." dedi.

untitled-1-003.jpg

Hava sahasının açıldığı ancak kendilerine atanan yeni bir uçuş seferinin olmadığını belirten Çekirdek, "Şirketleri arıyoruz bilgilendireceklerini söylüyorlar ancak bir geri dönüş yok. Destek ve bilgi istiyoruz. İnsanlar aileleriyle sersefil oldu." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum