Hayallerinin peşinden giden kadın girişimci, hemcinslerine istihdam sağlıyor

Kadın girişimci Hazar Yüksel, yıllarca bankacılık sektöründe yöneticilik ve iş geliştirme alanlarında çalıştıktan sonra, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için profesyonel aşçılık eğitimi aldı ve Balgat'ta kendi işini kurdu.

Hayallerinin peşinden giden kadın girişimci, hemcinslerine istihdam sağlıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Çocukluk hayalinden yola çıkan kadın girişimci Şef Hazar Yüksel, her zaman makarna tutkusunun olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımı eve çağırıp değişik makarnalar hazırlardım ve çok beğenirlerdi. Üniversitedeki girişimcilik projem de makarnaydı. Mutfağı çok seviyorum ama özellikle makarna yapmak hayalimdi." dedi.

untitled-1-recovered-recovered-004.jpg

Esnaf ya da girişimci olmaktan korkmamak gerektiğini ifade eden Yüksel, "Tabii ki zorluklar yaşıyorsunuz ama üstesinden gelemeyecek bir şey değil. Başlangıçta tedirgin oldum ama işler yolunda gitti. Müşteri profilimiz bizi destekledi ve makarna yapmamız da biraz farklı olduğu için ilgi gördü." dedi.

"KADINLARIN MUTLU ÇALIŞABİLECEKLERİ BİR ALAN YARATMAK İSTEDİM"

Kadınların sektördeki yerinden bahseden ve işletmesinde sadece kadın çalışanlara yer veren Yüksel, "Bu sektör kadınlar için zor. Erkek egemen bir sektör olduğu için kadınların mutfakta çalışması zor olabiliyor. Ancak ben, kadınların mutlu çalışabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir alan yaratmak istedim. Kadınların bu sektörde zorlandığını biliyorum ama istemeleri halinde her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

untitled-1-recovered-recovered-003.jpg

Gelecek planlarını paylaşan Yüksel, Ankara'da ikinci bir şube açmayı planladıklarını ifade ederek, "Bu süreçte KOSGEB'den destek almayı düşünüyorum. İlk şubeyi açarken bu desteği alamadım ama ikinci şubede deneyeceğim." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.