Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 2 firmaya yüksek ceza!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren iki firmaya yönelik 7 milyar liralık rekor bir ceza kestiğini açıkladı. Bu ceza, Bakanlığın sektör bazlı yürüttüğü kapsamlı vergi incelemeleri sonucunda geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 2 firmaya yüksek ceza!
Yayınlanma:

Bakanlık, vergi denetimlerini sektör bazında tamamlamaya başlarken, ilk sonuçlar demir-çelik sektöründe alındı. Bu incelemeler sırasında, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı Vergi Müfettişleri, firmaların vergi usulsüzlüklerini ve piyasa manipülasyonlarını detaylı bir şekilde araştırdı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da incelemelere dahil edilerek aklama suçuna dair soruşturmalar yürütüldü.

FİRMALARIN FAALİYETLERİ VE USULSÜZLÜKLER

Demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, ve kurdukları paravan şirketler üzerinden sahte faturalar düzenleyerek kamuyu zarara uğratan firmalar hakkında ciddi bulgulara ulaşıldı. Bu firmaların haksız kazanç sağladıkları ve piyasa dengesini bozdukları tespit edildi. Yerinde denetimlerle ve fiili sayımlarla desteklenen bu incelemeler sonucunda, iki büyük firmaya toplam 7 milyar liralık ceza kesildi.

Bakanlık kaynakları, demir-çelik sektöründeki bu denetimlerin diğer sektörlerde de süreceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.