Her derde deva: Kırmızı Pancar

Modern hayatın telaşesi içinde, sofralarımızın nasıl tek tipleştiğini hiç düşündünüz mü? Ülkemizin verimli toprakları, pek çok çeşitli sebzenin yetişmesine olanak sağlıyor. Ancak, bu renkli ve sağlıklı sebzeleri sofralarımıza taşımak konusunda biraz tembeliz. Bu sebzelerden biri de kırmızı pancar! Lif açısından zengin olan kırmızı pancar, sindirimi desteklemesiyle bilinir. Fakat bu besleyici sebzenin vücudumuzda yaratabileceği olumlu değişimlere inanamayacaksınız.

Her derde deva: Kırmızı Pancar
Yayınlanma:

Mevsimler değiştikçe pazar tezgahları da yenileniyor, ancak her yeni ürün, öncekini aratmıyor! Eğer çevrenizde profesyonel sporcular veya bir antrenör eşliğinde beslenen bireyler varsa, beslenme programlarında mutlaka yer alan bir sebze dikkat çekiyor: Kırmızı pancar. Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olan kırmızı pancarı yeterince tüketmememizin tek sebebi, muhtemelen onun hakkında yeterli bilgiye sahip olmayışımızdır...

Kırmızı pancarı dilerseniz suyunu sıkarak için, dilerseniz salatalarınıza ekleyin ya da turşusunu kurun; ancak mutlaka sofralarınıza dahil edin. Kırmızı pancar, tam anlamıyla bir vitamin ve mineral deposudur. Bu harika sebzeyi tükettiğinizde, vücudunuza C vitamini, folat (B9 vitamini), fosfat, manganez, potasyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi birçok değerli besin maddesini kazandırmış olursunuz.

Kırmızı pancar, bir C vitamini deposu olmasıyla soğuk kış günlerinde vücudunuzu savunmada önemli bir rol oynar. Bağışıklık hücrelerinizi güçlendirmeye yardımcı olarak, sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir. Ancak, C vitamini yalnızca bağışıklık sisteminiz için mi önemli? Kesinlikle hayır. Solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de C vitamini büyük önem taşır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.