İBB önünde İETT'ye bağlı otobüs sahiplerinden protesto: '4 aydır ödemeler yapılmıyor' tepkisi

İstanbul'da, İETT'ye bağlı özel halk otobüsü sahipleri, alacaklarını tahsil edememeleri ve yaşadıkları sorunlar nedeniyle Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

İBB önünde İETT'ye bağlı otobüs sahiplerinden protesto: '4 aydır ödemeler yapılmıyor' tepkisi
Yayınlanma:

Toplam 3 bin 41 özel halk otobüsü sahibini temsilen bir araya gelen grup, Saraçhane'de toplandı ve burada pankartlar ve dövizler taşıyarak İBB'nin ödemeler konusundaki tutarsızlıklarını ve araçlara uygulanan cezaları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Avukat Erhan Güneş, esnafın uzun süredir ödemelerle ilgili sorunlar yaşadığını ve İBB bürokratlarıyla defalarca görüşmelerine rağmen sorunun çözülmediğini belirtti. Güneş, İBB ve başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, ödemelerin zamanında yapılması ve biriken alacakların ne zaman ödeneceğine dair net bilgi talep ettiklerini ifade etti. Güneş, ayrıca "İçeride 4 aylık bir ödememiz var. Bu 3 bin 41 aracın ödemesi 5 yıldır her ay içeri gire gire 4,5 milyar lirayı bulmuştur." ifadelerini kullandı.

Güneş ayrıca, İETT Genel Müdürlüğü tarafından sahada çalışan esnafa kötü muamele yapıldığını ve mobbing uygulandığını söyledi. Özellikle araçlara yerleştirilen kameraların şoförlere baskı unsuru olduğunu vurguladı.

Protestonun ardından temsilciler, İBB yetkilileriyle görüşmek üzere binaya gitti ve yapılan görüşmeler sonucunda bu ay ekstra 400 milyon liralık bir ödeme yapılacağı sözü alındı. Ayrıca, 14 Haziran'da tekrar İBB yetkilileriyle bir toplantı yapılacağı ve kalan miktarla ilgili konuşulacağı duyuruldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.