İbrahim Kalın kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Hakkında bilinmeyenler

İbrahim Kalın kimdir? Nereli ve kaç yaşında? detaylar haberimizde...

İbrahim Kalın kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Hakkında bilinmeyenler
Yayınlanma:

İbrahim Kalın, 1971 yılında İstanbul'da Erzurum-İspir kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Türk tarihçi, bürokrat ve diplomattır. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans yapmak için Malezya'ya gitti ve ardından 1996 yılında doktora çalışması için Amerika Birleşik Devletleri'nde George Washington Üniversitesi'ne girdi. College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde Batı ilişkileri.

Kalın felsefe, İslam düşüncesi ve İslam felsefesi üzerine akademik araştırmalar yaptı. Doktora çalışmaları sırasında "Molla Sadra'nın Bilgi Teorisi ve Öznellik Karşıtı Bir Epistemolojinin Olasılığı" konulu çalışmalar yaptı. Japon araştırmacı Toshihiko Izutsu'nun "İslam Felsefesinde Varlık Kavramı" ve Şadhili tarikatının Darkaviyye kolunun kurucusu Mulay El-Arabi Ed-Darkavi'nin "Bir Sufi Üstadın Mektupları" adlı kitaplarını Türkçeye çevirdi. Halil İnalcık'ın "İstanbul: Bir İslam Şehri" başlıklı makalesini de "İstanbul: Bir İslam Şehri" başlığıyla tercüme etti.

2005-2009 yılları arasında Siyasi, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı'nın (SETA) kurucu başkanlığını yürüten Kalın, 2011'de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne atandı. 2007'de "İslam ve Batı" adlı kitabı yayınlandı. adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülü'nü kazandı. Ayrıca Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulunmuştur. "Akıl ve Erdem" (2014), "Varlık ve Algı" (2015) ve "Benlik, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş" (2016) adlı çalışmaları da yayınlandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

soylesi-ibrahim-kalin-1.jpeg

2009 yılında Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010'da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi

Koordinatörlüğü'nün ilk Koordinatörü oldu. 2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Son olarak 11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum