İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan düzensiz göçmen açıklaması: Bayram tatili boyunca 2 bin 101 göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelede kararlılıkla devam ettiklerini açıkladı. Yerlikaya, Bayram tatili boyunca yapılan "KALKAN-20" denetimlerinde 2 bin 101 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan düzensiz göçmen açıklaması: Bayram tatili boyunca 2 bin 101 göçmen yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede ülkenin her bölgesinde operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca (6-14 Nisan 2024 tarihleri arasında) valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde, 103'ü İstanbul'da olmak üzere 162 mobil göç noktası aracıyla 30 büyükşehirde denetimler yapıldığını bildirdi. Bu denetimlerde 40 bin 892 yabancının kimlik bilgilerine bakıldığını ve bunlardan 2 bin 101'inin düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, valilikler, Göç İdaresi Başkanlığı ve denetimleri gerçekleştiren polis, jandarma ve sahil güvenliği ekiplerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.