'İftar Gelenekleri' koruma altında!

UNESCO tarafından Anadolu'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'ne eklenen İftar Gelenekleri yüzyıllardır devam eden bir kültür olarak dünyaya tanıtılıyor.

'İftar Gelenekleri' koruma altında!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

UNESCO, Türkiye'de Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'ne Türk kültürünü yansıtan unsurları eklemeye devam ediyor. Son olarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından 4 unsurun da bu listeye eklendiği duyuruldu. Bu unsurlardan biri olan İftar Gelenekleri de koruma altına alınan en önemli değerlerden biri olarak öne çıkıyor.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ

İftar, Ramazan ayında orucun açıldığı bir vakit olarak biliniyor. İftar sofraları genellikle aile ve dostlar arasında bir araya gelmek, dua etmek, paylaşmak ve birlikte yemek yemek için hazırlanıyor. Müslüman alemindeki en önemsenen değerlerden biri olan İftar gelenekleri, akşam ezanının okunmasıyla birlikte başlıyor.

iftar.jpg

İftar vaktinde oruç, özel bir dua ile açılıyor ve bu dua iftar duası olarak biliniyor. İftar geleneklerinde oruç genellikle kutsal sayılan su ve hurma ile açılıyor. Bu, aynı zamanda oruç sonrası vücudun hızla kendini toplamasını da sağlıyor.

İftar geleneklerini önemli kılan büyük özelliği ise birlik ve beraberliği sağlıyor olması. Aile üyeleri ve dostlar arasında bir araya gelmeyi teşvik eden iftar, dayanışmayı ve beraberinde yardımlaşma ve sadaka verme gibi sorumlulukların da yerine getirilmesinde büyük bir rol oynuyor..

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum