İki ülkenin “kardeşlik” buluşması

Türkiye ve Kolombiya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 60. yılı Çankaya’da yapılan sanatsal bir etkinlikle kutlandı. Kolombiyalı grafiti sanatçıları “La Hermandad” (Kardeşlik) temasıyla Çankaya Belediye Fen İşleri Müdürlüğü duvarına iki ünlü ya

İki ülkenin “kardeşlik” buluşması
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye ve Kolombiya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 60. yılı Çankaya’da yapılan sanatsal bir etkinlikle kutlandı. Kolombiyalı grafiti sanatçıları “La Hermandad” (Kardeşlik) temasıyla Çankaya Belediye Fen İşleri Müdürlüğü duvarına iki ünlü yazar Yaşar Kemal ve Gabriel Marcia Marquez’i resmetti.

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR

Türkiye ve Kolombiya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 60. Yılında, Kolombiyalı dört grafiti sanatçısının iki ülkenin edebiyat devleri olan Gabriel Garcia Marquez ve Yaşar Kemal’i buluşturduğu duvar resmi “La Hermandad” (Kardeşlik)’ın açılışı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano tarafından gerçekleştirildi. Kolombiya Dışişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla Anvers, Ottova, Amman ve İstanbul’da gerçekleştirilen sanatsal etkinliklerin bir ayağı da Başkent Ankara’da gerçekleştirildi. Kolombiyalı grafiti ustaları Santiago Raul Ernesto Castro Pulido, Camilo Fidel Lopez Gonzalez, Rafael Ricardo Vasquez Novas ve  Juan Sebastian Garcia Cano Türk ve Dünya edebiyat tarihinin İnce Memed’i, Çukurova’nın nefesi Usta Yazar Yaşar Kemal ve  Kolera Günlerinde Aşk, Yüz Yıllık Yalnızlık, Kırmızı Pazartesi’nin ölümsüz yazarı Gabriel Garcia Marquez’i Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binasının duvarında bir araya getirdi.

ESAT ÇANKAYA EVİ DUVARINDA ATATÜRK PORTRESİ

Başkan Alper Taşdelen duvar resminin açılışında yaptığı konuşmada "Türkiye ve Kolombiya Devletlerinin diplomatik ilişkilerinin 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Çankayamıza daha güzel bir hediye verilemezdi. Siz bizim kardeşimizsiniz, dostumuzsunuz. Yaşar Kemal ve Gabriel Garcia Marquez'i mural sanatında bir araya getiren VertigoGraffiti'ye çok tesekkür ederim. Bizi kırmadılar ve Esat Çankaya Evinin duvarına da Atatürk’ü resmettiler. Marquez’in Çankaya’da olması bizim için çok değerli, çünkü umuda dair çok şeyi ondan öğrendik. Gözyaşının umudun acının milleti yok. Bu iki yazar, bu iki aydın ölümsüzleştirildikleri bu duvarda bize daima kardeşliği hatırlatacak" şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİLERLE BİRLİKTE AÇILDI

Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano da yaptığı konuşmada yaşam öyküleri de birbirine benzeyen Gabriel Garcia Marquez ve Yaşar Kemal’in resmedildiği duvarın iki ülke dostluğunun bir sembolü olarak kalacağını belirterek Kolombiya ve Çankaya’nın dostluğunun her geçen gün daha da pekiştiğine vurgu yaptı. İki ülkenin dostluğunun 60. Yılı dolayısıyla gerçekleştirilen açılışa Kostarika Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, Şili Büyükelçisi Petro Baros Urzua, Arjantin Büyükelçisi Jorge A. Mastropietro, Peru Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte, Panama Büyükelçisi Jorge Miranda Corona, İspanya Büyükelçisi Juan Gonzales-Barba ve Dışişleri Bakanlığı Amerika Dairesi Genel Müdürü Necati Kutlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.