İlber Oltaylı'dan Suriyeli çıkışı!

Tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Suriyeli sığınmacılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlber Oltaylı'dan Suriyeli çıkışı!
Yayınlanma:

Dünyada en fazla mültecinin yaşadığı ülke olan Türkiye’de özellikle Suriyeli sığınmacıların fazlalığı farklı gruplar tarafından çokça eleştirilen bir konu. İlber Ortaylı da Youtube'da yayın yapan Kafa TV'de bu soruna değindi.

Ortaylı, Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladığı programda Suriyelilerin bir müddet sonra parti kurabileceklerini ifade etti.

Ortaylı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Suriyelilerin nüfusu çok artıyor, bu bir gerçek, çok doğum yapıyorlar. Her Suriyeli böyle değil tabii ki. Sığınmacı olarak geldiler, sonra sessiz sedasız ne iş yapıyorsa tahsil yapacak yapmayacak. Suriyeliler bir müddet sonra parti kurarlar bundan emin olun. Başka göçmene benzemezler. Kendine göre bir parti kurarlar ya da gider başka bir partinin içine girerler.

Suriye'de hiçbir zaman bir Suriye vatandaşının vatanı mefhumu yok, ama partilerinin içine girip onu ele geçirme bütün vatandaşlarında var. Çok politikler o konuda. Nepotizm denilen şey kendi işleri kendi memleketleri..."

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü’nün ortaya koyduğu ‘2024 Dünya Göç Raporu’na göre Türkiye, dünya genelinde en fazla mültecinin barındığı ülke olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.