İlgi ve yeteneğinize göre seçim yapın

Kültür Temel Liseleri Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven, TEOG sınavına giren öğrencilerin tercih yaparken sadece puana bakarak değil, ilgi ve yeteneklerini de gözeterek tercih yapmaları gerektiğine dikkat çekti

İlgi ve yeteneğinize göre seçim yapın
Yayınlanma:
Güncelleme:

Adayların kariyer beklentilerine uygun okullara yönelmelerinin de önemli olduğunu vurgulayan Yurtseven, “Büyük metropollerde okulların çok geniş bir lokasyona dağılmış olmalarından ötürü okula erişim ve trafikte kaybedilecek sürenin dahi okul tercihlerin belirlenmesinde önemli unsur olduğunu” söyledi.

Temel Liseler önemli bir seçenek

Bir meslek lisesine gitmek istemeyen ancak puanı da bir Anadolu lisesine yetecek düzeyde olmayan öğrenciler için Temel liselerin alternatif olabileceğini kaydeden Yurtseven şunları söyledi: Kültür Temel Liseleri’nin YGS başarısı yüzde 99,4 oldu.

Temel liselerin bu sınav başarısı, TEOG sınavından sonra okul tercihi yapacak öğrenciler için önemli bir yol gösterici olacaktır. Temel liselere giden öğrencilerin büyük bölümünün devlet teşviklerinden yararlanması nedeniyle eğitim ücretlerinin bir dershane ücretine neredeyse eşdeğer olması da, önemli bir etken olarak öğrenci ve velilerin tercihlerinde etkili oluyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.