İlyas Salman kimdir? Milletvekili adayı mı oldu?

İlyas Salman kimdir? Milletvekili adayı mı oldu?

İlyas Salman kimdir? Milletvekili adayı mı oldu?
Yayınlanma:

İlyas Salman 14 Ocak 1949 tarihinde Malatya ilinin Arguvan ilçesinde doğmuştur ve aslen Malatyalıdır. Arguvan ilçesine bağlı Asar mahallesinde kayıtlıdır. Uzun yıllar boyunca Kürt tiplemeleriyle tanınan bu kişi, bu sebeple Kürt olarak kabul edilmiştir ve bazı yazılarda da bu şekilde bahsedilmiştir. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında Türkmen Alevisi olduğunu belirtmiştir.

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun olan bu kişi, konservatuvar eğitimi sırasında son sınıfta okulu bırakmıştır. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış ve uzun yıllar köylü tiplemeleriyle sinema oyunculuğunda tanınmıştır. Ayrıca iki sinema filminin yönetmenliğini de yapmıştır. Şiirleri ve türkü albümleri de bulunan bu kişi, Ankara Birlik Tiyatrosu'nda sahne almış ve Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitabı yayımlanmıştır.

Bu kişi sol görüşlüdür ve Türkiye Komünist Partisi'nin Kartal'da yaptığı 1 Mayıs mitingine katılmıştır. Şu anda Türksolu dergisinde yazıları yayımlanmaktadır. Evli olan bu kişinin Gülser Salman adında bir eşi ve Devrim adında bir kızı ile Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

Yüksel Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin aday listesi, Kurulun internet sitesinde yayımlandı.

İLYAS SALMAN ADAY MI?

İlyas Salman YSK'nın açıkladığı milletvekili aday listesinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.