İncirlik Üssü nerede? İncirlik Üssü nedir?

İncirlik Üssü, birçok kişi tarafından merak edilip, araştırılıyor. Peki, İncirlik Üssü nerede? İncirlik Üssü nedir? İncirlik Üssü hangi amaçlar doğrultusunda kullanılıyor? Detaylar haberimizde…

İncirlik Üssü nerede? İncirlik Üssü nedir?
Yayınlanma:

Adana’nın İncirlik ilçesinde bulunan İncirlik Üssü askeri bir hava üssü olarak biliniyor. Adana’nın 8 km doğusunda Akdeniz'e 56 km mesafede yer alıyor. İncirlik Üssü, Türkiye'nin NATO'ya katılımının ardından, 1951 yılında ABD Mühendislik Grubu tarafından inşa edilmeye başlandı. 1954'te Türk Silahlı Kuvvetleri ve Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından ortak kullanıma açıldı.

İncirlik Üssü, stratejik konumu nedeniyle önemli bir askeri üs olarak karşımıza çıkıyor. Üs, NATO'nun güney kanadında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki operasyonlar için de önemli bir üs olarak kullanılıyor.

İNCİRLİK ÜSSÜ TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİNİN DE ÖNEMLİ BİR SİMGESİ

İncirlik Üssü'nde, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin 49. Hava Üs Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin 10. Tanker Üs Komutanlığı ve Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin 11. Filosu bulunuyor. İncirlik Üssü, Türkiye'nin önemli bir askeri üssü olmasının yanı sıra, Türkiye-ABD ilişkilerinin de önemli bir simgesi olarak kabul ediliyor.

İNCİRLİK ÜSSÜ HANGİ AMAÇLARDA KULLANILIYOR?

NATO'nun güney kanadında önemli bir rol oynuyor, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki operasyonlar için bir üs olarak kullanılıyor ve Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinde oldukça önemli.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.