İnfaz yasasından sonra cezaevleri boşaldı

İnfaz yasasından sonra 90 bin mahkûmun cezaevinden çıkmasıyla birlikte doluluk oranı uzun bir sürenin ardından kapasitenin altına geriledi.

İnfaz yasasından sonra cezaevleri boşaldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İnfaz yasasıyla birlikte, izinli olarak çıkanlar da dâhil 90 bin kişi salınırken, uzun süredir doluluk oranları ile tartışılan cezaevleri rahatladı. Adalet Bakanlığının verilerine göre, Türkiye genelinde, kapasitesi yaklaşık 250 bin olan 480 cezaevi bulunuyor. Bu cezaevlerinde, infaz düzenlemesine kadar yaklaşık 300 bin kişi bulunuyordu. İnfaz yasasından sonra 90 bin mahkûmun cezaevinden çıkmasıyla birlikte doluluk oranı uzun bir sürenin ardından kapasitenin altına düştü. Cezaevlerinde şu an yaklaşık 210 bin mahkûmun olduğu belirtildi.

YENİ CEZAEVİ AÇILACAK
Adalet Bakanlığı, kapasiteyi daha da artırmak için, bu yıl yapımı devam eden 30'dan fazla yeni ceza infaz kurumunu açmayı planlıyor. Öte yandan, uluslararası normlara uymayan, fiziki şartları ve kapasiteleri itibarıyla eğitim ve iyileştirmenin kısıtlı yapıldığı ya da hiç yapılamadığı küçük ilçe cezaevleri de peyderpey kapatılıyor. Son 11 yılda toplamda 249 ilçe cezaevi kapatıldı. Bunların yerine, içinde birden fazla ceza infaz kurumunun bulunduğu kampüs cezaevleri inşa ediliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.