"İngiltere, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin suç ortağıdır"

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki oylamayı eleştirdi.

"İngiltere, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin suç ortağıdır"
Yayınlanma:

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısında "çekimser" oy kullanan İngiltere'yi, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin "suç ortağı" olarak nitelendirdi.

Save The Children İngiltere, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İngiltere'nin Gazze'deki çocuklara yönelik insani ateşkes talebinde "çekimser" oy kullanmasına sert tepki gösterdi. Paylaşımda, "Rishi Sunak ve hükümeti, bir kez daha Gazze'deki çocuklara sırtını çevirmeyi tercih etti. İngiltere, BMGK'de ateşkesten yana oy kullanmayarak çocukların önümüzdeki saatler, günler ve haftalarda yaşayacağı dehşetin suç ortağıdır." ifadelerine yer verildi.

Save The Children tarafından yapılan yazılı açıklamada da, karar tasarısının Gazze'deki şiddeti durdurmak için kaçırılmış bir fırsat olduğu vurgulandı. Açıklamada, "BMGK'yi acilen toplanmaya ve tarafların uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve insani yardımın sivillere ulaşması için gereken koşulların oluşturulması amacıyla sürekli ateşkes talep eden bir karar alınması için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

BMGK'de Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye dahil 90'dan fazla ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı, ABD tarafından veto edilmiş, İngiltere "çekimser" oy kullanırken diğer 13 üye "evet" oyu vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.