İngiltere maçı için TFF’ye 350 bin Euro

Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016'da mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımımız, 22 Mayıs'ta Manchester'da İngiltere ile karşı karşıya gelecek. İngiltere'nin bu karşılaşma için Türkiye Futbol Federasyonu'na 350 bin Euro ödeyecek.

İngiltere maçı için TFF’ye 350 bin Euro
Yayınlanma:
Güncelleme:

Haber Türk yazarı Serdar Ali Çelikler, bugünkü köşe yazısında, A Milli Takımımızın 22 Mayıs’ta İngiltere ile oynayacağı hazırlık maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çelikler, Manchester’da oynanacak karşılaşma için İngiltere’nin, Türkiye Futbol Federasyonu’na masraflar dışında 350 bin Euro ödeyeceğini yazdı.

İşte Serdar Ali Çelikler’in yazısından bir bölüm…

Bir dönem hazırlık maçı yapacak ülke bulamayan Türk Milli Takımı’nın ‘albenisi’ artıyor. Fransa 2016 öncesi en önemli hazırlık maçımız 22 Mayıs’ta Manchester’da İngiltere’yle. Bugüne kadar gol dahi atamadığımız İngilizler, turnuvanın şampiyon adaylarından biri olarak gösteriliyor. Bizde maçın tarihi ile ilgili tartışmalar yapılıyor daha çok. Eğer o tarihe kadar şampiyon belli olmamışsa TFF’nin 2 alternatifi var. Birincisi ve daha olası gözükeni 22 Mayıs’taki maçta F.Bahçe ve Beşiktaşlı futbolcuların çağrılmayacak olması. Ya da bir maç gününün hafta içine kaydırılması ve 22 Mayıs’a kadar sezonun tamamlanması. Bu ihtimal daha zayıf çünkü F.Bahçe’nin 3 hafta arka arkaya hafta içi maçı var (Erteleme G.Saray ve 2 Konya yarı final müsabakaları) Sonraki hafta içinde bir de lig maçı oynamak istemeyebilirler. Öte yandan içerideki tarih tartışmalarından bağımsız olarak İngiltere Federasyonu, TFF’ye bu maç için tüm masraflar artı 350 bin Euro önermiş. Yani Türk Milli Takımı hem kendini kuvvetli bir ekibe karşı test edebilecek hem de TFF, kasasına 350 bin Euro koyacak. Albeninin artması bu tür güzel sonuçlar doğuruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.