İran'dan 'Enkazı biz bulduk' açıklaması: Türk İHA'ları hatalı!

İran Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin gönderdiği İHA'ların, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazını tespit etmede başarısız olduğunu iddia etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İHA'ların doğru sonuçlar veremediği belirtilirken, İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Türkiye'nin paylaştığı koordinatlarda 7 kilometrelik bir hata payı olduğunu açıkladı.

İran'dan 'Enkazı biz bulduk' açıklaması: Türk İHA'ları hatalı!
Yayınlanma:

İran makamlarının yardım teklifini kabul etmesi üzerine Türkiye, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nı (TİHA) kazanın gerçekleştiği bölgeye gönderdi. İHA, saat 23.30'da Batman'dan havalanarak saat 00.45'te kaza bölgesine ulaştı ve enkazı tespit etti.

SAVUNMA BAKANI GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Savunma Bakanı Yaşar Güler, AKINCI İHA'nın operasyonun önemli bir parçası olduğunu ve enkazın bulunmasında etkili olduğunu ifade etti. Güler, Türk İHA'sının saat 23.30'da Batman'dan havalanarak saat 00.12'de İran hava sahasına giriş yaptığını ve enkazın tespit edilmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

İRAN KIZILAY BAŞKANI'NDAN FARKLI İDDİA

İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivend ise, Türkiye'nin yardım teklifini kabul etmediklerini ve operasyonun tamamen İran kurtarma ekipleri ve İran drone'ları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Kolivend, Türkiye'nin gönderdiği İHA'ların paylaştığı koordinatlarda 7 kilometrelik bir hata payı olduğunu iddia etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.