İşçi ve kamuoyu baskısı Aytun Çıray’a geri adım attırdı

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı “Dilenen sendika başkanı olur mu? İşçi hakları dilenerek aranmaz” demesinin ardından işçilerden gelen tepki üzerine paylaşımını kaldırarak sessizliğe büründü.

İşçi ve kamuoyu baskısı Aytun Çıray’a geri adım attırdı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı “Dilenen sendika başkanı olur mu? İşçi hakları dilenerek aranmaz” demesinin ardından işçilerden gelen tepki üzerine paylaşımını kaldırarak sessizliğe büründü.

Geçen hafta içinde Türk-İş Konfederasyonu ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğiyle 19'uncu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Kongresi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlendi. Toplantıya katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'de 6 milyon asgari ücretli çalışan bulunduğunu ve 6 milyon emeklinin de asgari ücret civarında veya altında ücret aldığını söylemiş ve “İmkanı olan patronlara, işverenlere sesleniyorum. Üç kuruştan kaçınmayın. Asgari ücretliyi 2 bin liraya çekin. Sizin, ailenizin, çoluk çocuğunuzun çıkarına, iş yerinin bereketine verin” demesi sonrası ortalık karıştı.

ÇIRAY: HÜKÜMETE TEK LAF ETMİYORSUNUZ DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve İzmir’den milletvekili seçilen Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı “Dilenen sendika başkanı olur mu? İşçi hakları dilenerek aranmaz. Hele hele hükümete tek kelime etmeyip, tüm talepleri işverenden isteyerek hedef saptırmak, işçinin daha çok mağdur edilmesine sebep olur. Hükümeti koruyan, işçinin hakları için patronlara el açan sendika olmaz” demesinin ardından başlayan tartışma giderek büyüyor.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Başta işçiler olmak üzere, gerek kamuoyundan, gerekse sosyal medya üzerinden, gelen yüzbinlerce tepki sonrası Aytun Çıray Twitter'dan yaptığı paylaşımı hemen kaldırdı. İşçilerin ve kamuoyunun tepkisi üzerine kaldırdığı paylaşım sonrası sessizliğe bürünen Aytun Çıray neden bu paylaşımı kaldırdığına dair bir açıklama yapmadı. Çıray’a tepki gösteren işçiler yaptıkları açıklamada, “Bu açıklamayı çok talihsiz bulduklarını ve bu zor dönemlerde sendikalarının kendilerine sahip çıktıkları için sendikalarının yanında olduklarını” söylediler.

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray'ın asgari ücret açıklamasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hem Türk-İş'in verdiği mücadeleye hem de asgari ücretli yüz binlerce çalışanın çıkarlarına gölge düşürdü” dedi. Atalay'ın bu çağrısı üzerine sosyal medya üzerinden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın, "İşçi haklarını korumak ve asgari ücretin artması için hükümetten değil, işverenden yardım istiyor. Bu yardımı da 'çocuğunuzun başı için, iş yerinizin bereketi için' gibi cümlelerle dilenir gibi yapıyor." ifadelerini kullandığını belirten Ağar, işçilerden gelen yoğun tepkilere rağmen Çıray'ın körü körüne yaptığı açıklamalara devam ettiğini söyledi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.