İşe Başlama Yardımı nedir? 3 Bin 336 TL Cep Harçlığı nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verdiği sosyal yardımlar hakkında sürekli gündemde yer almaktadır.

İşe Başlama Yardımı nedir? 3 Bin 336 TL Cep Harçlığı nasıl alınır?
Yayınlanma:

Bakanlık, birçok farklı durumda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çeşitli sosyal yardımlar sunmaktadır. Ayrıca, muhtaç durumda olan aile ve vatandaşlara yönelik birçok destek de sağlanmaktadır. Bakanlık, son olarak bu kapsamda yeni bir duyuru yapmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli şartları taşıyan işe başlayan vatandaşlara cep harçlığı desteği sunuyor. Bakanlık, nakit ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar için 3 bin 336 TL'lik bir ödeme yapmaktadır. Bu yardım, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve sosyal yardım hakkı olan vatandaşlara sağlanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işe başlama durumunda olan muhtaçlık aylığı ve benzeri sosyal yardım alan vatandaşlara cep harçlığı olarak bir defaya mahsus 3 bin 336 TL ödeme yapıyor. Bu ödeme, SGK kayıtlarında işe başlama bilgisi görünen hak sahipleri tarafından bakanlığa resmi başvuru yapılarak alınabiliyor. İşe başlama yardımı olarak adlandırılan bu ödeme, her yıl asgari ücretin üçte birine karşılık gelen tutar üzerinden hesaplanıyor.

para2.jpg

MAVİ KART SAHİPLERİNE ÖZEL...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekonomik destek sağlıyor. Bakanlık, işe başlayan vatandaşlara cep harçlığı verirken, aynı zamanda annelere, Mavi Kart sahiplerine, eşini kaybedenlere, öksüz ve yetimlere düzenli nakit yardımı sağlıyor. Asker çocukları da dahil olmak üzere, farklı ihtiyaçlar için çeşitli yardım programları uygulanıyor. Bu yardımlar, muhtaç durumda olan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, işe başlama yardımı gibi belirli yardımların sadece bir kere verildiği bilgisi de paylaşıldı.

para3.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum