İsrail Gazze'nin güneyine ilerliyor: "Gazze’de savaşın en kötü zamanı yaşanıyor"

İsrail, 7 Ekim’de başladığı insani arada dahi uslu durmadığı Gazze’de yıkımlarını sürdürüyor.

İsrail Gazze'nin güneyine ilerliyor: "Gazze’de savaşın en kötü zamanı yaşanıyor"
Yayınlanma:

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in acımasız saldırılarıyla darmadağın halde olan kentte ölenlerin sayısının 7 Ekim'den bu yana 15 bin 899'a yükseldiğini ve bu hayatını kaybedenlerin yüzde 70'i kadın ve çocuk olduğunu açıklamıştı.

Sivillerin yaşadığı ve savaş hukuku kapsamında saldırı düzenlenmeyeceği belirtilen okul, hastane, ibadethaneler başta olmak üzere yıkılmadık yer bırakmayan İsrail, ateşkes sonrası dozunu arttırdı. İsrail’in Gazze’nin güneyine çıkarma yaptığı ve Gazze’nin güney tarafında da yoğun şekilde saldırıların arttığı öğrenilirken dünyanın önemli kurumlarından olan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’ten İsrail’in saldırılarına dair açıklama geldi.

"GAZZE'NİN GÜNEYİNE SALDIRILAR ÇOK ŞİDDETLİ"

UNICEF, çocukların ölümlerine dair Sözcü James Elder’den açıklama geldi. Elder,” Gazze’nin güneyindeki saldırılar en az kuzeydekiler kadar şiddetli. 'Çocuklara yönelik savaşı' durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik, suç ortaklığıdır." Açıklaması yaptı. UNICEF ayrıca Gazze’de savaşın en kötü zamanlarının yaşandığını da belirtti. Birleşmiş Milletler Gazze’de yaşayanların yüzde 80’inin yerinden edildiği ve görünenin bu sayının daha da artacağı yönünde olduğu açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.