İsrail polisinin öldürdüğü Türk'ün evinde yas var

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal Mahallesi camisinde görevli olan 4 çocuk babası 34 yaşındaki Hasan Saklanan, bugün Kudüs'te yaşanan acı bir olayda hayatını kaybetti.

İsrail polisinin öldürdüğü Türk'ün evinde yas var
Yayınlanma:

Saklanan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyon kapsamında dün Ürdün'e gitmişti.

İddiaya göre, Saklanan pasaportunu alarak sınır kapısından geçip Filistin topraklarına gitti. Ancak Mescidi Aksa'ya girmeye çalışırken İsrail polisinin müdahalesiyle karşılaştı. İçeri alınmayan Saklanan, cebindeki bıçakla bir polisi yaraladı. Ardından başka bir polis tarafından vurularak öldürüldü. Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa İl Müftülüğü'nde 6 yıldır kadrolu imam olarak görev yaptığı öğrenildi.

İmamın ailesine acı haberi mahalle sakinleri verdi. Eşi Fatma Saklanan, gözyaşlarına boğulurken, komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Çocukları ise annelerine sarılarak olayın şokunu yaşadı.

Mahalle muhtarı İbrahim Bozancı, "Mekanı cennet olsun. Bizim caminin imamıydı. Oraya gideceği hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ben Urfa'da ölüm haberini aldım. 4 tane küçük çocuğu geride kaldı. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ömer Bozkuş, Saklanan'ın sakin biri olduğunu belirterek, "Gayet sakin biriydi. Bizim köyün imamıydı. Biz ondan razıydık, Allah'ta ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Salih Bozancı ise imamın Gazze olaylarına duyarlı olduğunu ve her İsrail askerinin bir Filistinliyi öldürdüğünde onlar için üzüldüğünü dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.