İsrail, Ramazan ayı başlamadan önce anlaşma yapmak için masaya oturdu

İsrail medyasında yer alan habere göre, Fransa'da ele alınan ateşkes görüşmeleri olumlu geçti. İsrailli bir yetkili, Ramazan ayı başlamadan bir anlaşmaya varılmasının amaçlandığını ifade etti.

İsrail, Ramazan ayı başlamadan önce anlaşma yapmak için masaya oturdu
Yayınlanma:

Fransa, Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti ile ABD, Katar ve Mısır heyetlerine ev sahipliği yapıyor. İsrail'in başkenti Tel Aviv'in medyasında yer alan bir haberde, Paris'te gerçekleştirilen esirlerin serbest bırakılması için yeni bir ateşkes anlaşması çerçevesinde yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmediği bildiriliyor. İsrailli yetkililere dayandırılan habere göre, İsrailli heyetin bu gece Paris'ten ayrılması bekleniyor.

Öte yandan, İsrail'in Hamas ile kalıcı ateşkese ve savaşın sona erdirilmesi talebine olumsuz yanıt verdiği aktarıldı.

Söz konusu haberde, İsrailli yetkilinin “Süreç olumlu ama henüz başlangıç aşamasındayız. Neyi görüşüp neyi görüşmediğimize dair net ölçütler içeren temel bir çerçeve oluşturma çabasındayız. Ortada hala yakın bir anlaşma yok. Amaç Ramazan ayı başlamadan önce bir anlaşma yapmak” dediği aktarıldı.

Haberde ayrıca, İsrailli güvenlik yetkilisinin “İsrail’in son ana kadar askeri baskıyı artıracağını çünkü müzakerenin sadece ateş altında sonuç getireceğini” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.