İsrailli esir yakınları hükümetten hesap sordu

İsrailli esir yakınları ve destekleyen gruplar, Tel Aviv ve Kudüs'te düzenledikleri büyük çaplı gösterilerle hükümete Gazze'deki esirleri kurtarmak için acil bir anlaşma yapma çağrısında bulundu.

İsrailli esir yakınları hükümetten hesap sordu
Yayınlanma:

Tel Aviv'deki "Rehineler Meydanı" adı verilen İsrail Müzesi'nin önündeki alanda toplanan yaklaşık beş yüz kişilik grup, Gazze'deki esirleri geri getirmek için hükümetin Filistin tarafıyla derhal bir esir takası anlaşması yapmasını talep etti. Göstericiler, ellerinde "Onları geri getirin" yazılı dövizlerle esirlerin fotoğraflarını taşıyarak sık sık "Hemen şimdi" sloganları attı.

Göstericiler, Savunma Bakanlığı'nın bulunduğu Kaplan Caddesi'ne doğru bir yürüyüş düzenledi. Bu sırada yolu kapatmalarına rağmen, polis müdahalede bulunmadı ve göstericilere uyarılarda bulundu.

Diğer bir grup ise Batı Kudüs'te bir meydanda toplandı ve buradan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konutu önüne doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Göstericiler, daha önce kurduları çadırların bulunduğu alana ulaşarak Gazze'deki esirlerin kurtarılmasını talep eden eleştirilerde bulundular.

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 2023 yılında İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı saldırı sırasında birçok İsrailli esir alınmıştı. Ancak, halen Gazze Şeridi'nde 136 İsrailli esir bulunduğu resmi olarak belirtilmiştir. 2023 yılında gerçekleşen çatışmalara son vermek adına 24 Kasım'da başlatılan ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara" sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı. İsrail hükümeti, bu esir değişiminde Gazze'den geri dönmemiş olan 136 İsrailli esiri geri getirmek için çaba sarf ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.