İsrailli esirlere ilaç ve Gazze’ye ek insani yardım sağlanması için yeni anlaşma

İsrail ve Hamas, İsrailli esirlere ilaç ve Gazze’ye ek insani yardım sağlanması konusunda anlaştı.

İsrailli esirlere ilaç ve Gazze’ye ek insani yardım sağlanması için yeni anlaşma
Yayınlanma:

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarına karşı arabuluculuk faaliyetlerini sürdürerek, İsrail ile Hamas arasında yeni bir uzlaşının sağlandığını açıkladı. Buna göre, İsrailli esirlere yönelik acil ilaç ihtiyacının karşılanması karşılığında, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan en çok etkilenen bölgelerdeki sivillere insani yardımların ulaştırılması için anlaşma yapıldı.

Açıklamada, Katar'ın bu uzlaşı çerçevesinde Fransa ile birlikte yürüttüğü arabuluculuk faaliyetlerinin sonuç verdiği ve taraflar arasında insani yardım konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. İlaç ve diğer insani yardım malzemelerinin, Katar'a ait iki gemi aracılığıyla yarın Doha'dan Mısır'ın Al-Arish şehrine gönderileceği ifade edildi.

Açıklamada, Katar'ın bölgesel ve uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde, özellikle insani ve tıbbi tahliye konularında çabalarını sürdürdüğü vurgulandı. Katar'ın Gazze'deki çatışmaların sona ermesine yönelik çabalarını devam ettirdiği ve sivillerin insani yardımlara erişimini artırmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.