İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşü

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve Filistin'in özgürlüğü için bir yürüyüş düzenledi.

İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşü
Yayınlanma:

Fatih Camisi'nde akşam namazı sonrası binlerce kişi toplandı ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Çevredeki vatandaşlar da Filistin bayraklarıyla destek verirken, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen aktivistler de İngilizce ve Arapça pankartlar taşıdı.

Yürüyüş, Edirnekapı'da son buldu ve tekbirler eşliğinde İsrail'in saldırıları kınandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından, Gazze'de hayatını kaybedenler, yaralananlar ve saldırılardan etkilenenler için dua edildi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarına karşı direnen Gazzelilerle her zaman dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

Özellikle ABD ve Avrupa'daki üniversitelerdeki Filistin eylemlerinin son dönemlerde gurur verici olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye'deki üniversitelere de seslenerek eylemler yapmalarını ve ABD ve Avrupa'daki arkadaşlarına destek vermelerini istedi.

Yıldırım'ın ifadeleri şu şekilde devam etti: "ABD ve diğer ülkelerdeki üniversite gençliği İsrail'i ürkütüyor çünkü gençler. Yeryüzü genç Filistin dostlarıyla dolu taşmış durumda. İsrail belasıyla karşı karşıya kalacak. Dini farklılıklar olsa da herkesin yanındayız. Zafer bizimdir, tereddüt etmeyin. Ancak o çocuklar ölürken, o kadınlar öldürülürken duramayız. Nefsimize köle olamayız. Ticaretin durdurulması takdire değer ancak yeterli değil."

Fransız aktivist Frank Romano da Filistin davasını her zaman destekleyeceğini belirtti. Romano, Filistin davasını desteklemek için dünya genelinde eylemlere katıldığını ve Filistin'e gittiğini aktararak, "3 yıl önce Kudüs'te cezaevindeydim çünkü Filistinli köylülerin hakkını savundum. Serbest bırakıldıktan sonra MOSSAD'dan saklanabilmek için Ramallah'a kaçmak zorunda kaldım. Uluslararası ceza mahkemelerine Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulundum ancak henüz bir adım atılmadı" dedi.

Eylem, yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.