İstanbul'da yüzde 0.6 oy alan Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstanbul'da yüzde 0.6 oy alan Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti
Yayınlanma:

Sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yapan Kavuncu, seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yaparak, büyükşehirlerde yaşanan oy dağılımının iki parti arasında şekillendiğini ve parti aidiyetinin neredeyse yok olduğunu belirtti. İttifak sisteminin küçük partileri güçsüzleştirdiğini ve riske soktuğunu vurgulayan Kavuncu, partisinin genel seçimler sonrası 31 Mart yerel seçimlerine ittifaksız girme kararı aldığını ve İstanbul için adaylık talebinde bulunan olmadığını ifade etti. Bu doğrultuda görevi üstlendiğini ve çalışmalara başladığını ancak beklenenin altında bir sonuç aldıklarını kabul etti. Bu durumda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Özellikle İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun ve İstanbul il ve ilçe teşkilatına teşekkürlerini ileten Kavuncu, bundan sonraki süreçte İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak Türk milletinin sorunlarını dile getirmeye ve Türkiye için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.