İşte Türkiye’nin en güvenilir gıda markası! TORKU

Konya merkezli gıda markası TORKU, Türkiye'nin En Çok Tavsiye Edilen ve Güven Duyulan Markaları araştırmasında büyük bir başarı elde etti.

İşte Türkiye’nin en güvenilir gıda markası! TORKU
Yayınlanma:

Konya'nın gıda sektöründe lider markası TORKU, Türkiye'nin En Çok Tavsiye Edilen ve Güven Duyulan Markaları araştırmasında büyük bir başarı elde etti. İşte bu başarıyla ilgili bazı önemli detaylar:

TORKU, GIDA SEKTÖRÜNDE GÜVEN DUYULAN MARKA SEÇİLDİ:

Marketing Türkiye Dergisi adına yapılan "NewPrometer+Sustainability" araştırmasında, Kuantum Araştırma tarafından gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında TORKU, gıda kategorisinde en güven duyulan marka olarak birinci sırada yer aldı. Katılımcıların yüzde 90,4'ü TORKU'ya güven duyduklarını belirtti.

chocolate-factory-in-konya-turkey-may-24-2015.jpg

YÜKSEK TAVSİYE EDİLME ORANI:

Araştırmanın sonuçlarına göre, TORKU gıda sektöründe genel olarak en çok tavsiye edilen marka oldu. Genel ortalama olan yüzde 84,8'i aşarak yüksek bir oran olan yüzde 90,4'ü elde etti.

DİĞER KATEGORİLERDE DE BAŞARI:

Araştırma, farklı sektörlerdeki markaların müşteri memnuniyeti, güven, gelecekte tercih edilme ve sürdürülebilirlik gibi alt başlıklarda değerlendirildi. TORKU, gıda sektöründe güven ve gelecekte tercih edilme kategorilerinde yüzde 90,4 ile birinci sırada yer aldı. Aynı zamanda sürdürülebilirlik alt başlığında da yüzde 90,2 ile en yüksek puanı elde etti.

147506.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM BELGELERİ:

TORKU'nun ürünlerinin sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olduğunu belirtmek önemlidir. Çumra Atıştırmalık, Panagro ve Seydibey tesislerinde üretilen TORKU markalı ürünler, "TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi" almıştır. Bu belgeler, üretim aşamasından tüketicilere kadar olan süreçte titizlikle çalışıldığını göstermektedir.

PANKOBİRLİK GENEL BAŞKANI'NIN DEĞERLENDİRMESİ:

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, TORKU'nun sağlıklı, doğal ve güvenilir gıda ürünleriyle tüketicilerin bir kez daha tercih ettiği ve güvendiği markalar arasında yer aldığını vurgulamıştır.

turkiyenin-en-guvenilir-gida-markasi-konyadan-cikti.jpg

TORKU'nun kalite ve güvenlik konularındaki titiz çalışmalarının bir sonucu olarak, hayvansal yağ kullanmadan jelibon üretebilen tesislere sahip olduklarına dikkat çekmiştir. Tesislerinin TSE tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenerek "Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi" alması, Türkiye'de bir ilk olduğunu göstermektedir. Bu belgeyle birlikte TORKU, ürünlerinin güvenle tüketilmesine ve sağlıklı bir şekilde üretildiğine dair bir kez daha gurur duymaktadır.

Başkan Erkoyuncu, TORKU'nun kuruluş misyonu ve vizyonu doğrultusunda hizmetlerini sürdürdüğünü vurgulayarak, Mısır şurubu, nişasta bazlı şekerler, kimyasal boyalar ve zararlı hayvansal yağlar kullanmadan, hijyen kurallarından taviz vermeden tüketicilere sağlıklı ürünler sunduklarını belirtmiştir. Ayrıca kalite testlerinden başarıyla geçtiklerini ve bu başarıyla birlikte ürünlerinin güvenle tüketilmesinden gurur duyduklarını ifade etmiştir.

konya-3-16-9-1626630095.jpg

TORKU'nun başarısı, tüketicilerin markaya olan güvenini ve tavsiye etme oranını yansıtmaktadır. Gıda sektöründe lider konumda olan TORKU, kaliteli ve güvenilir ürünleriyle tüketicilerin tercih ettiği markalar arasında yer almaya devam etmektedir.

screenshot-3.jpg

TORKU GIDA NEDİR?

Konya Şeker Fabrikası 1954’te üretime başlamıştır, şirketin büyük hissedarı, 46 bin üreticinin ortak olduğu Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’dir.

screenshot-1-001.jpg

Pankobirlik ve bünyesindeki 16 pancar kooperatifinin hissedar olduğu Konya Şeker ortaklık yapısı itibariyle ülkemizdeki yaklaşık 900 bin pancar üreticisinin ortak girişimidir. Bir kooperatif girişimi olarak kurulan ve kanunun desteğini ifade etmek için kuruluş sermayesine, cüzzi miktarda (1/10) katkı yaptığı Konya Şeker 40 yıl boyunca kamu tarafından işletildi. Konya Şeker, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’nin yönetimi döneminde, diğer fabrikalar gibi arzu edilen büyümeyi sağlayamadıysa da kapasitesini kademeli olarak artırdı. Kuruluş yıllarında günlük 1800 ton olan şeker pancarı işleme kapasitesi, 1966 yılında 2 bin 700 tona, 1978’de ise 6 bin tona çıkarılmış, 1987’de Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ortaklığıyla kurulan Pancar Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yem fabrikası faaliyete geçirilmiştir. 1993 yılında SEK’in özelleştirilmesi sürecinde Konya Süt Fabrikası, Konya Şeker ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin ortak girişimiyle şirket bünyesine dahil edildi.

screenshot-2.jpg

Şeker Fabrikası, özelleştirmelerin yoğun olarak gündeme geldiği 1990’lı yılların başında, gerçek sahibi olan pancar ekicilerine geri verildi. Kademeli olarak gerçekleştirilen devir işleminin ardında 1994 yılında yönetim tamamen kooperatiflere devredildi.

2000’li yıllara kadar sadece tek kalem kristal şeker üreten Konya Şeker, 1999’da değişen yönetim felsefesiyle yeni bir strateji belirleyerek, yatırım planlaması oluşturdu ve faaliyet alanlarını genişletmeye başladı. “Üretici ortakların tek tarımsal üretim kalemi pancar olmamalı” gerçeğinden yola çıkan yeni strateji “üretilen veya üretilebilecek her ürünü işleyecek, bu süreçte yaşanan sorunlara çözüm bulacak, tarım sektörünün rekabetçi yapısını güçlendirecek bir sanayi yapılanması sağlamak” olarak belirlendi.

screenshot-4.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.