İYİ Parti lideri Meral Akşener o açıklamayı yaptı: Akşener aday olmayacak!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimler sonrasında polemiklerin ardından bugün açıklama yaptı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener o açıklamayı yaptı: Akşener aday olmayacak!
Yayınlanma:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti'nin kurucusu ve Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından önemli bir karar alarak 27 Nisan'da yapılacak kongrede genel başkanlık için aday olmayacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siyasi kariyeri boyunca aldığı kararlar ve tutumlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Akşener'in açıklamasına göre, 30 yıllık siyasi kariyeri boyunca ülkenin geleceği, halkın huzuru ve devletin iyiliği gibi önemli konularda kararlar alırken ve tutumlar benimserken bireysel çıkarlarını ve kısa vadeli kazanımları değil, ahlaki değerleri, Cumhuriyet'in temel ilkelerini ve Türkiye'nin ihtiyaçlarını merkeze aldığını belirtti. Bu çerçevede her türlü cazip teklifi bir kenara bıraktığını ifade etti.

"KİRLİ PAZARLIKLARLA ANILMADI''

Seçim sonuçlarına da değinen Akşener, İYİ Parti'nin aldığı oy oranıyla ilgili "kirli pazarlıklarla anılmadığını" ve partinin bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan bir durumda olmadığını vurguladı. Partisinin sarsılmış olabileceğini ancak iktidarın, ana muhalefetin veya gelecek hesapları yapan aktörlerin arka bahçesi olmamak için direndiğini belirtti.

Kongrede genel başkanlık için aday olmayacağını açıklayan Akşener, seçimlere dair muhasebesini yapacaklarını ve 2028'e giden yol için rotalarını belirleyecekleri seçimli olağanüstü kurultayda aday olmayacağını ifade etti. Kongrenin partisi, milleti ve ülke için hayırlara vesile olmasını dilediği açıklamasında, aday olacak tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

''Olağanüstü kurultayımızda genel başkanlığa aday olmayacağım''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.