İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan sert eleştiri: "İktidar kendi kuyruğuyla savaşıyor"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarı ve Türk yargısını sert sözlerle eleştirdi.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan sert eleştiri: "İktidar kendi kuyruğuyla savaşıyor"
Yayınlanma:

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iktidarın son dönemdeki tutumunu sert bir dille eleştirerek, "İktidar, olanlara darbe diyor ya da operasyon diye tanımlıyor. Kendini yemeye çalışan bir yılan misali kendi kuyruğuyla savaşıyor. Kendi geçmişini unutan bir meczup gibi aynada gördüğü suretine terörist diyor, albümde gördüğü fotoğraflarına ise darbeci ve FETÖ'cü diyor. Vesayet vesvesesine sığınarak millete operasyon çekiyor." ifadelerini kullandı.

TÜRK YARGISINA SERT ELEŞTİRİLER

Dervişoğlu, Türk yargısının vesayet dönemlerindeki tutumunu da eleştirerek, yargının milletin sığınacağı tek liman olması gerektiğini vurguladı. "1960'da oy sandığını idam sehpasına çeviren aynı yargıydı. Bir başbakan ve iki bakan asmanın tarihi kara lekesini hiç umursamadı. 1980'de her renkten kalemi eşitlik ilkesi gereğince umarsızca kıran yine aynı yargıydı." dedi.

"28 ŞUBAT VE FETÖ KUMPASLARINDA YARGI MUKTEDİRLERİN HİZMETİNDEYDİ"

Dervişoğlu, 28 Şubat sürecinde yargının muktedirleri memnun edip milleti mağdur ettiğini belirterek, "28 Şubat zulmünde muktedirleri memnun, milleti mağdur eden ve o haklı mağduriyetten insafsızca nemalananları abat eden yine o yargıydı. Şerefli Türk ordusuna kurulan şerefsiz kumpaslarda yalanları doğruların üzerine boca ettiren yine aynı yargıydı." şeklinde konuştu.

"FETÖ İLE MÜCADELEDE ÇİFTE STANDART"

Dervişoğlu, FETÖ ile mücadelede çifte standart uygulandığını iddia ederek, "FETÖ ile sözde mücadele edenleri senin FETÖ'cün benim FETÖ'cüm borsasında yatırımı muktedirlere yapan yine o yargıydı." dedi.

"SİNAN ATEŞ'İN KANIYLA HATIR SENEDİ YAZDILAR"

Son olarak Dervişoğlu, tek adam sisteminde yargının işlevsiz hale geldiğini belirterek, "Tek adam sisteminde Sinan Ateş'in kanıyla iddianame yerine hatır senedi yazan da o senedi 'cirolayan' da yine aynı yargıydı. İddianame değil ibraname hazırlamışlardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.