İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu, AK Parti'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü aday tanıtım toplantısında AK Parti'nin yerel seçimlerdeki belediye başkanı adaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu, AK Parti'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'den ayrılıp AK Parti'ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nu AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirledi.

NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

İdris Nebi Hatipoğlu, 1975 yılında Eskişehir'de doğdu. Bilkent Üniversitesi'nde muhasebe ön lisansı eğitimi alan Hatipoğlu, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni tamamladı. 2006-2007 sezonunda ise Nebi Hatipoğlu, Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığına getirildi.

İYİ Parti'nin 2023 genel seçimlerinde Eskişehir milletvekili adayı olarak 1. sıradan gösterilen Hatipoğlu, 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak girdi. Bu süreçte Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev almıştır. Ancak, 2 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa etmiş ve 7 Kasım 2023 tarihinde AK Parti'ye katılmıştır.

İngilizce dilini iyi derecede bilen Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.