İzmir sokaklarında gezinen lezzet rüzgarı

İzmir'in en sevilen sokak lezzetlerinden Boyoz ve Kumru, şehrin tarihine ve kültürüne derinden işlenmekle kalmayarak, geçmişten günümüze ulaşan birer simge haline dönüştü. Bu güzel iki lezzeti İzmirlilerle buluşturan ve yaşatmaya devam eden Tahsin Bey, anadolugazete.com.tr’ye konuştu.

İzmir sokaklarında gezinen lezzet rüzgarı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

İzmir, sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda kendine özgü lezzetleriyle de öne çıkıyor. İzmir Boyozu ve Kumru, şehrin sokaklarında geçmişten günümüze taşınan geleneksel tatlar arasında yer alıyor. İzmir'e 1996 yılında Mardin'den göç eden Tahsin Bey, yıllardır bu eşsiz lezzetleri İzmirlilerle buluşturdu. Tahsin Usta, meşhur İzmir boyoz’u ve Kumru hakkında ise şunları söyledi:

izmisr.jpg

“İnce hamuru ve özel iç harcıyla dikkat çeken İzmir boyozu, genellikle kahvaltılarda tercih edilen bir lezzettir. Yıllardır, boyozun susamlı ve yağlı dokusuyla öne çıkan çeşitlerini sunarak İzmirlilere unutulmaz tatlar yaşatmaya çalışıyoruz. Sade, Ispanaklı, patatesli, peynirli gibi farklı iç harç seçenekleriyle zenginleşen boyoz, İzmir sokaklarında vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.”

kumru.jpg

İzmir'in sahil bölgelerinde hafif esen rüzgarın tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan Kumru ise, sandviç ekmeğinin içine peynir, domates, biber, sucuk veya pastırma gibi malzemeler konularak yapılan bir atıştırmalık olarak biliniyor. Sıcak ve soğuk olmak üzere iki çeşidi bulunan kumru, İzmir'in simgelerinden biri haline geldi. 1996’dan bu yana bu güzel lezzetleri İzmirliler ile buluşturan Tahsin Bey'in tezgahında kumru çeşitleri mevcut. Tahsin Bey, yıllardır sürdürdüğü bu geleneksel lezzet ikilisiyle İzmirlilere damaklarında unutulmaz bir iz bırakıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.