İzmir’de kardeşini öldüren şahıs Sırbistan’da yakalandı: Filmleri aratmayan yakalama süreci

İzmir'de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan'a kaçmak isteyen bir kişi, İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Yakalanan şüpheli, İzmir'den Sırbistan'a giden polis ekipleri tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirildi.

İzmir’de kardeşini öldüren şahıs Sırbistan’da yakalandı: Filmleri aratmayan yakalama süreci
Yayınlanma:

Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Bir vatandaş, kendi arazisine ot toplamaya giderken ağacın altında bir erkek cesedi buldu. Durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildiren vatandaşın ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik'e ait olduğu tespit edildi.

INTERPOL İŞBİRLİĞİ İLE HAVAALANINDA YAKALANDI

Olayın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü koordineli bir şekilde çalışarak, maktulü öldüren şüphelinin maktulün öz abisi E.Ç. (32) olduğunu belirledi.

Şüphelinin Sırbistan'a gitmeye çalıştığı tespit edilince, Emniyet Genel Müdürlüğü, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu. Sırbistan makamlarıyla iletişime geçilerek şüphelinin uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalanması sağlandı.

Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kırmızı bülten kararı çıkarılan şüpheli için Türkiye'den İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri harekete geçti. Sırbistan'a intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheli, Türkiye'ye havayolu ile getirildi.

Şüpheli E.Ç., sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini ifade etti. Bugün Urla adliyesine sevk edilen şüpheli, adli sürecin başlamasını bekliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.