Kabızlığa hangi besinler iyi gelir? İşte o besinler...

Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu yaşanan rahatsız edici bir durum. Dengesiz beslenme alışkanlıkları, yetersiz lif alımı, su tüketiminde azalma ve hareketsiz yaşam tarzı gibi faktörler kabızlığa yol açıyor. İşte kabızlığa iyi gelen bazı yiyecekler...

Kabızlığa hangi besinler iyi gelir? İşte o besinler...
Yayınlanma:

Kabızlık, pek çok kişinin zaman zaman karşılaştığı sıkıntılı bir sindirim sistemi bozukluğu. Beslenme uzmanları, bağırsak hareketlerini destekleyen ve kabızlıkla mücadelede etkili olan bazı yiyecekleri öneriyor. İşte o yiyecekler...

  • Yulaf: Yulaf lif açısından zengin bir tahıl. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını teşvik eder ve dışkının kolayca geçişini sağlıyor.

  • Kuru Erik: Kuru erik, doğal bir müshil etkisine sahip ve sindirim sistemini harekete geçirerek kabızlığı hafifletiyor.

  • Keten Tohumu: Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri ve lif bakımından zengin. Özellikle sıvı ile karıştırıldığında sindirim sistemini destekliyor.

  • Yoğurt: Yoğurt, sindirim sistemine faydalı probiyotik bakteriler açısından zengin bir yiyecek. Bu bakteriler, bağırsak sağlığını koruyarak sindirimi düzenliyor.

  • Sebzeler: Özellikle brokoli, kabak, ıspanak gibi lif açısından zengin sebzeler sindirim sisteminin düzenli çalışmasını teşvik ediyor.

  • Meyveler: Özellikle armut, elma, şeftali gibi lifli meyveler sindirim sistemini destekliyor ve kabızlığı hafifletiyor.

  • Su: Yeterli miktarda su içmek sindirim sisteminin düzgün çalışmasında önemli. Günlük olarak en az 8 bardak su içmek gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.