Kadına şiddete karşı Başkent tek yürek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, Başkent’ten tüm dünyaya “Şiddete Karşı Karanlığı Aydınlat” çağrısı yapılacak. 

Kadına şiddete karşı Başkent tek yürek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, Başkent’ten tüm dünyaya “Şiddete Karşı Karanlığı Aydınlat” çağrısı yapılacak. 

Kadınlara yönelik şiddete dikkat çekilecek etkinlikler kapsamında şiddetin her türüne “dur” denilecek.

ETKİNLİKLERE BAŞKAN YAVAŞ DA KATILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN WOMEN), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ Belediyeleri ile İsveç Büyükelçiliği ortaklığında 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve sergilerle kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratılacak.

Başkent, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, Büyükşehir Belediyesi hem ev sahibi olarak hem de destek verdiği etkinliklerle Başkentlilere birçok ilki de yaşatacak.      

BÜYÜKŞEHİR’DEN “KADIN DOSTU BAŞKENT”E YAKIŞIR ETKİNLİKLER

Kadınlar için yaptığı ayrıcalıklı çalışmalarla “kadın dostu kent” olma yönünde emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” kapsamında gerçekleştireceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra yeni uygulamaları da hayata geçirecek. 

25 KASIM PAZARTESİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ:

-METRODA BEBEK BAKIM ODALARI HİZMETE GİRİYOR

Her gün yüz binlerce Başkentlinin seyahat ettiği Kızılay, Keçiören, Sincan, Batıkent Metrolarında eş zamanlı olarak Bebek Bakım Odaları hizmete girecek.       

Kızılay Metro İstasyonundaki Bebek Bakım Odasının açılışı 25 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından gerçekleştirilecek.

Kızılay Güvenpark Metro Sanat Galerisi’nde Kadın Sığınma Evleri ve Kadın Kooperatifleri tarafından düzenlenecek kermese Başkan Yavaş ve ilçe belediye başkanları da katılacak.     

-KADIN ŞİDDETİNE “DÜDÜK” ÇALARAK DİKKAT ÇEKİLECEK

Etkinliklere destek veren Belediyeler ve Başkentli kadınlar, 25 Kasım’da saat 14.00’da Kuğulu Park’ta düdük çalarak “Kadın Şiddetine Hayır” etkinliği gerçekleştirecek.

-BAŞKAN YAVAŞ’TAN RESEPSİYON

Etkinlikler kapsamında Seğmenler Parkı’nda 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında ‘Şiddete karşı Karanlığı Aydınlat’  ışık enstalasyon açık hava sergisi düzenlenecek.

Seğmenler Parkı’nda saat 18.30’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın vereceği resepsiyonun ardından açılışı yapılacak sergide, kadınların maruz bırakıldığı şiddetin farklı biçimleri ışık tasarımlarıyla anlatılacak.

12 farklı sanat dalındaki sanatçı, çeşitli ışık enstalasyonlarıyla fiziksel şiddet, ekonomik şiddet, kadın cinayetleri ve aile içi şiddet olmak üzere kadınların maruz kaldığı şiddet türlerine dikkat çekecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İsveç Büyükelçisi Annika Molin Hellgren ve UN WOMEN Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova’nın ve ilçe belediye başkanlarının da katılacağı sergiyi görmek isteyen Başkentliler için Büyükşehir Belediyesi, Güvenpark’tan 17.00-20.00 saatleri arası her yarım saate bir Seğmenler Parkı’na ücretsiz servis kaldıracak.

-BELEDİYE BİNASI 25-29 KASIM TARİHLERİNDE TURUNCU OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele etkinlikleri kapsamında, “Ulusal Farkındalık” kampanyasına destek vermek için 25-29 Kasım tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Binasını turuncu renkle ışıklandıracak.

mah_8410.jpg

26 KASIM SALI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ:

-HANIMLAR LOKALİ’NDE SİNEMA GÖSTERİSİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Kasım Salı günü, 15.00-16.00 saatleri arasında Sincan Harikalar Diyarı Hanımlar Lokali Sinema Salonu’nda tiyatro gösterisi yapılacak.

Gösteride kadın şiddeti ile mücadele konusunda toplumun her yaş grubuna seslenilecek ve farkındalık oluşması sağlanacak.   

27 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ:

-MÜLTECİ KADINLARLA DOSTLUK MAÇI

Başkent’te 16 gün sürecek etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğinde dostluk maçı yapılacak.

Şafaktepe Parkı Halı Sahası’nda Kadın Futbol Takımı ile Mülteci Kadınlarla birlikte gerçekleştirilecek olan maç, 27 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacak.

ÖLDÜRÜLEN 369 KADININ ADI LED EKRANLARDA 

Farkındalık oluşturmak amacıyla cadde ve sokaklardaki billboardlara kadına şiddete karşı mücadele mesajlarını taşıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılın ilk 10 ayında aile içi şiddet başta olmak üzere öldürülen 369 kadının ismini kentin birçok noktasındaki led ekranlara da yansıttı.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.