Kadir Gecesi'nde vatandaşlar Selimiye Camisi'nde iftar açtı

Batı Trakya'dan Edirne'ye gelen soydaşlar Kadir Gecesi dolayısıyla Selimiye Camisi'nin bahçesinde iftar yaptı.

Kadir Gecesi'nde vatandaşlar Selimiye Camisi'nde iftar açtı
Yayınlanma:

Akşam ezanı öncesinde Selimiye Camisi'nin bahçesine gelen soydaşlar, yanlarında getirdikleri yemekleri kullanarak iftar sofrası hazırladılar. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan soydaşlar, hep birlikte dua ettiler.

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinden gelen Orhan Kerim ise ailesiyle birlikte Kadir Gecesi dolayısıyla Edirne'ye geldiklerini belirtti.

Selimiye'nin bahçesinde oruç açmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Kerim, "Allah tutulan oruçları kabul eylesin. Çok farklı bir duygu burada olmak. Herkes bunu yaşamalı. Herkes Selimiye'yi görmeli tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

kadir-gecesi-icin-edirneye-gelen-bati-trakyali-soydaslar-selimiye-camisi-bahcesinde-iftar-yapti-2.jpg

Dedeağaç'tan gelen Ayşe Ali de her yıl Kadir Gecesi'nde Edirne'ye geldiklerini anlattı. Orucunu açtıktan sonra dua ettiğini ifade eden Ali, "Ne mutlu burada olmak. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar dilerim." dedi.

Kadir Gecesi'nin manevi havasını yaşamak için çeşitli kentlerden gelen vatandaşlar da Selimiye Camisi'nin bahçesinde iftar yemeği yiyerek bu özel günü kutladılar. Ankara'dan gelen Alaattin Demirci de, ailesiyle birlikte yanlarında getirdikleri yemeklerle birlikte caminin bahçesinde iftar yaptıklarını söyledi.

1-kadir-gecesi-icin-edirneye-gelen-bati-trakyali-soydaslar-selimiye-camisi-bahcesinde-iftar-yapti.jpg

Selimiye'nin atmosferinin huzur verici olduğunu anlatan Demirci, "Ankara'mızda da Kocatepe Camimiz var ama burada Selimiye Camimizde teravih namazı kılacağız. Buradan nasip olursa Çanakkale Şehitliği'mize geçeceğiz, orada da dualarımızı edeceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.