Kağıt toplayıcılarının zorlu mesaisi

Birçoğu Afganistan’daki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen kağıt toplayıcıları Kurban Bayramı’nda çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Günde 12 saat çalışan toplayıcılar yaklaşık 150 lira kazanıyor.

Kağıt toplayıcılarının zorlu mesaisi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kağıt ve hurda toplayarak geçinen göçmenlerden oluşan vatandaşlar için tatil günlerinde mesai devam ediyor.

Toplayıcılar Kurban Bayramı'nda geçimlerini sağlamak için erkenden çek çek arabaları ile yollara çıkıyorlar. Genelde çöp kutularının içinden plastik, demir, kağıt ve hurdalar topluyorlar. Sabah 8'de başladıkları mesaiye akşam 12'e kadar devam ediyorlar. Malzemeler, akşam olduğunda toplama alanına götürülüp kantarda ağırlıkları ölçülüyor. Daha sonra ağırlığı ve cinsine göre geri dönüşümü yapılan malzemelerden günlük 100 ila 150 TL arası değişen para kazanıyorlar. Toplanan sıkıştırılarak geri dönüşüm yapan fabrikalara satılıyor. Satılan malzemeleri her gün kamyonlar gelip fabrikaya götürüyor. Geri dönüşüm malzemelerinin toplanması işinin çoğunluğu Afganistan'dan gelen mülteciler yapıyor. 1 günde 10 kişi 1 ton kağıt ve yaklaşık 500 kilodan fazla plastik, hurda toplayabiliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.