Kahramanmaraş'ın kurtuluş günü buruk kutlanıyor

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü, fener alayı ile kutlandı.

Kahramanmaraş'ın kurtuluş günü buruk kutlanıyor
Yayınlanma:

Şehir protokolü ve binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda başlayıp Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde son buldu. Ellerinde ay yıldızlı Türk bayraklarıyla yürüyen binlerce vatandaş, coşkuyla şehrin kurtuluşunu kutladı. Ancak, etkinlikte depremde hayatını kaybedenlerin anısına bir burukluk vardı.

Etkinliğe katılanlar, duygularını paylaştılar. Ertuğrul Koca, "Geçen sene Kahramanmaraş'ın kurtuluşunu kutlayamamıştık. Bu sene gerçekleştiriliyor, içimizde acı olsa da biraz mutluluk var. Acının tatlı tebessümü diyelim buna" dedi.

Sait Taşdemir ise şunları söyledi: "Her ne kadar içimiz yansa da hayatın bir gerçeği var. Mecburen hayata tutunmak durumundayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz. Zor günler atlattık. Allah bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın. Bayramı buruk bir şekilde şehitlerimizle birlikte anmak istiyoruz."

Ahmet Taş ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Geçen sene depremden dolayı bayramı yapamamıştık, bu sene buruk geçiyor. Bu vatan için, bu ülke için çok şeyler yaptılar. Allah bütün ceddimize rahmet eylesin."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.