Kaman cevizine kadın eli değiyor

Kaman Belediye Başkanlığı, Kırşehirli Dernekler Federasyonu ortaklığıyla "Kaman Cevizi ile İstihdam ve Sosyal Kalkınma Sağlanıyor" projesi başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

Kaman cevizine kadın eli değiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kaman Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda isim katıldı. Kaman Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Ahiler Kalkınma Ajansı Kırşehir Yatırım Destek Ofisi Başkanı Ali Gencer’in yanı sıra Ahi Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülcan Çavuş, kurum müdürleri, ceviz üreticileri, Kaman halkımız ve proje kapsamında kurulacak kadın girişimi, üretim ve işletme kooperatifi kurucuları da yer aldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetler, projenin hedef ve amaçları, Kaman’a ve Kaman'daki sosyo-ekonomik kalkınmaya etkileri konusu hakkında bilgiler verildi. Kurulacak olan Kaman Cevizi Üretim, İşleme ve Paketleme Tesisi ile ilçede ilk defa kamuya açık bütünleşmiş bir tesis olan yöredeki çiftçilerin, halkın ve ziyaretçilerin hizmetine sunulacağı bilgisi verildi. İlçede bir ilke imza atılarak Kaman Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Toplantının sonunda, proje bilgileri kamuoyuna sunuldu.

“Halkımıza yeni istihdam alanları açacağız”

11850212-7401-4ad7-8bae-46ad1d11a8e2.jpg

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak kooperatif kurucu üyelerini makamında kabul ederek, “Projenin ve kooperatifimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni çalışma alanları oluşturarak halkımıza yeni istihdam alanları açacağız. Belediye olarak her türlü projeyi destekleyeceğiz” diye konuştu.

Kadın girişimi, üretim ve işletme kooperatifinin Kaman'da bir milat olduğunu ifade eden Çolak, kooperatife desteklerinin her zaman tam olduğunu da sözlerine ekledi.

İMZALAR ATILDI

3be0b620-ba5a-4638-a55d-861faaaf87a9.jpg

Kaman Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen kuruluş işlemlerinde 11 kurucu üye tarafından imzalar atılmasıyla birlikte Kooperatif Başkanlığına Canan Ünal seçildi.

Toplantının sona ermesi beraberinde konuşan Kaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Demirci, kooperatifin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

14086688-a1bf-4ff4-8a2c-d8e2f1883974.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum