KAMİAD Başkanı Adıgüzel: “Deprem sonrasında müteahhitliği ‘günah keçisi’ yapmak doğru değildir”

Kamu Müteahhitler ve İş İnsanları Derneği:“Her deprem sonrasında müteahhitlik mesleğini ‘günah keçisi’ yapmak doğru değildir”

KAMİAD Başkanı Adıgüzel: “Deprem sonrasında müteahhitliği ‘günah keçisi’ yapmak doğru değildir”
Yayınlanma:

Kamu Müteahhitler ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Genel Başkanı Ali Adıgüzel, “Her deprem sonrasında kamuoyunda müteahhitlik mesleğini günah keçisi yapmak, medya ve kamuoyu baskısıyla bu mesleği yapanları sorumlu ilan edip hedef göstererek suçlu ilan etmek doğru değildir“ dedi.

Kamu Müteahhitler ve İş İnsanları Derneği tarafından “Depremi Bir de Kamu Müteahhitlerinden Dinleyin” adlı basın toplantısı düzenlendi. Ankara’da bir otelde düzenlenen toplantıda müteahhitlerin sorunlarının tespiti, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında önerilerde bulunuldu. Depremin engel olunamayan doğal bir afet olduğunu ve Türkiye’nin de deprem kuşağında yer aldığını belirten Adıgüzel, “Bu gerçeği kabullenerek yaşamadığımız ve gerekli önlemleri almadığımız sürece de bu felaketlerin önüne geçmenin mümkün olmadığı ortadadır. Bu gerçek doğrultusunda en temel hak olan barınma ihtiyacı karşılanırken yapıların bilinçli, sistemli ve hassas bir denetim mekanizması ile inşa edilmesi gerekmektedir. 1999 yılında yaşanan 17 Ağustos Marmara depremi sonrasında devletimiz, 6 Mart 2006 tarihinde deprem yönetmeliğini güncelleyip, Resmi Gazete’de yayımlamıştır. Marmara depremi ile ülkemiz gündemine giren deprem yönetmeliği ile alınması gereken tedbirler bugüne kadar genel olarak uygulanmış olsa da son yaşadığımız depremin şiddeti itibarı ile maalesef yetersiz kalmış olup, can ve mal kaybımıza engel olamamıştır” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.