Kara kış kapıya dayandı: Sıcaklıklar bir anda düşecek! Ankara'da hafta boyunca yağışlar etkili olacak...

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Önümüzdeki günlerde ülke genelinde hava sıcaklığının aniden 10 derece düşmesi bekleniyor ve yağışlarla birlikte bazı illerde kar da görülecek.

Kara kış kapıya dayandı: Sıcaklıklar bir anda düşecek! Ankara'da hafta boyunca yağışlar etkili olacak...
Yayınlanma:

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıkları düşüşe geçiyor. Kutup soğuklarının gelmesiyle beraber sıcaklıkların bir anda düşmesi beklenirken, kar ve sağanak yağış bazı bölgeleri etkisi altına alacak.

Meteoroloji uzmanları, soğuk havanın getireceği yağışların yarından itibaren ülkenin kuzey batı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışına dönüşeceğini belirtiyorlar. Özellikle kuzey bölgelerde kar yağışının yoğun olması beklenirken, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışların karla karışık şekilde etkili olacağı öngörülüyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde ise kar yağışının daha güçlü olabileceği belirtiliyor.

ANKARA'DA YAĞIŞLAR ETKİLİ: HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK!

Bu hava durumu etkisiyle ülkenin önemli şehirlerinde değişiklikler yaşanacak. Ankara'da pazartesi ve salı günleri kuvvetli yağışlar görülecek, çarşamba günü ise karla karışık yağmur bekleniyor ve sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek.

İstanbul'da ise yarın Anadolu yakasında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Çarşamba günü şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülecek ve sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.