Kastamonu'da çökertilen suç örgütüne 4 tutuklama

12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasından adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Kastamonu'da çökertilen suç örgütüne 4 tutuklama
Yayınlanma:

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın liderliğinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasından adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Dört aylık bir sürecin ardından gerçekleştirilen operasyonda, Kastamonu, Balıkesir ve Aydın merkezli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda, organize suç örgütü üyelerinin "sözde kuyumculuk" adı altında faaliyet gösterdikleri, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit para talebi olan mağdurlardan belirli bir komisyon karşılığında farklı şirketlere ait POS cihazlarını kullanarak ödemelerini sağladıkları tespit edildi. Ayrıca, paravan şirketler kurarak bankalardan POS cihazları temin ettikleri ve suç örgütü elebaşı ile üyeleri arasında suçta kullanılan POS cihazlarını karşılıklı kargo ile gönderdikleri belirlendi. Operasyon sonucunda, aralarında örgüt elebaşı Ömer Çınar'ın da bulunduğu 21 şüpheli yakalandı.

Eş zamanlı operasyonlar kapsamında toplam 35 adreste yapılan çalışmalarda gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen M.K., M.C., T.A. ve O.E. tutuklandı. Öte yandan, örgütün elebaşı olduğu düşünülen Ömer Ç. ile diğer şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak analizler sonucunda, 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL'lik işlem hacmi ve 105 milyon TL'lik haksız kazanç elde edildiği belirlendi. Bu doğrultuda, şüpheliler hakkında suçtan elde edilen mal varlığı değerlerine yönelik şüpheli banka hesaplarına, ele geçirilen nakit para ve 1 adet lüks marka araca el konuldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.