Kavgayı ayırmak isteyen jandarma personeli şehit oldu

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yaşar'ın 3 Temmuz 2023'te bir kavgaya müdahale ederken yaralandığını ve tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu belirtti.

Kavgayı ayırmak isteyen jandarma personeli şehit oldu
Yayınlanma:

Ali Yerlikaya, şehide Allah'tan rahmet dileyerek, kederli ailesine, jandarma teşkilatına ve millete başsağlığı dileklerini iletti.

Erzurum'da gerçekleştirilen törende, 45 yaşındaki şehit Yaşar için Türk bayrağına sarılı naaşının cenaze aracıyla tören alanına getirilmesinin ardından, özgeçmişi okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. İl Müftüsü Rüstem Can'ın dua ettiği törende, askeri tören mangası tarafından naaş askeri uçakla memleketi Hatay'a gönderilmek üzere hazırlandı. Törene, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, şehidin eşi Nebihat Yaşar ile 2 çocuğu ve yakınları ile asker ve polisler katıldı. Yaşar'ın yarın Hatay merkez Hassa Şehitliği'nde defnedilmesi bekleniyor.

Erzurum Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise milletin başı sağ olsun denildi ve şehide Allah'tan rahmet, ailesine ve jandarma teşkilatına başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.