"Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum"

Futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık olayında, mahkemede konuşan şüpheli Seçil Erzan, "Dolandırıcı olsam gemi batar, ben kurtulurdum." dedi.

"Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum"
Yayınlanma:

İstanbul'da bir özel bankanın Levent Büyükdere Caddesi'ndeki şubesinde, spor dünyasının ünlü isimlerinden Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan bankacı Seçil Erzan ve 6 şüpheli, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşma sırasında savunma yapan Seçil Erzan, kimliğinin tespitinde ikametgah adresinin olmadığını belirtti. Bekar olduğunu ve üniversite mezunu bir jeoloji mühendisi olduğunu ifade eden Erzan, şubat ayına kadar sorunsuz bir şekilde çalıştığını, ancak bu tarihten sonra baskı altına girdiğini, tehdit ve şantajlara maruz kaldığını iddia etti.

Erzan, "Dolandırıcı olsam gemi batar, ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadığını, bu bakiyeyi saklamadığını ve bununla bir şeyler almadığını salondakilerin bildiğini biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadığını da bildiklerini biliyorum." şeklinde konuştu.

Savunmasının devamında Erzan, faiz adı altında insanların çok kazanma hırsının kendisini zor durumda bıraktığını, şubat ayından sonra baskı altına girdiğini, evine yapılan baskılar, tehditler, silah gösterilmesi gibi olaylarla karşılaştığını ifade etti. Ayrıca, kendisinin banka dolandırıcılığı yapmadığını, aksine dolandırıldığını ve maddi olarak zor durumda olduğunu söyledi.

Erzan, savunmasının sonunda, "Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum." ifadelerini kullandı.

Duruşma, şüphelilerin savunmalarının tamamlanmasıyla sona erdi. Mahkeme, duruşmayı erteleyerek şüphelilere ve müştekilere ek savunma hakkı tanıdı.

Davada 2 sanık tahliye edilirken banka şube müdürü Seçil Erzan'ın ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.