KDV artışı yapıldı mı? Bakanlıktan resmi açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, resmi X hesabı üzerinden KDV ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

KDV artışı yapıldı mı? Bakanlıktan resmi açıklama geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yapılan paylaşımda, tebliğ yoluyla KDV artışının mümkün olmadığı vurgulandı ve vergi artışı konusunda yetkili kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtildi. Son dönemde gündemde olan KDV artışı iddiaları ise yalanlandı.

Yapılan paylaşımda, KDV oranlarının nasıl belirlendiği ve tebliğin amacı açıklandı.

Açıklamaya göre; KDV oranları, günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmektedir. Mal ve hizmetler için farklı oranlar uygulanmaktadır: Temel gıda maddeleri için yüzde 1, belirli mal ve hizmetler için yüzde 10, diğer mal ve hizmetler için ise yüzde 20.

Tebliğ, yeme içme sektöründe bazı işletmelerin oran farklılığını istismar ettiği ve rekabet eşitliğini bozduğu tespitiyle hazırlandı. Yeme içme hizmeti sunan işletmelerin, müşterilere sundukları ürünler için doğru KDV oranını belirtmeleri ve vergiyi doğru şekilde tahsil etmeleri gerektiği vurgulandı.

Tebliğ ile herhangi bir KDV oran artışı yapılmadığı, ancak suistimalin önüne geçmek amacıyla belirli kuralların netleştirildiği ifade edildi. Lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin, hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ettikleri ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplamaları gerektiği açıkça belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.